Massa lek

Idag kom det ännu fler barn till barnhemmet, men långt ifrån alla. Undervisningen börjar inte förrän imorgon så vissa väljer att stanna ”hemma” en dag extra medan andra väljer att åka en dag tidigare för att städa/komma iordning med allt. Det var mest killar som kom och de, tillsammans med tempelbarnen har varit med oss hela dagen idag. Vår guide tyckte att vi skulle vänta med leksakerna tills imorgon när alla kommit, så vi gav killarna några såpbubblor så de kunde sysselsätta sig en stund.

 

Vi lekte bara med barnen halva dagen idag eftersom vi även den här onsdagen åkte till poolen och badade. Idag kunde vi inte ta med några barn eftersom de var för många, men idag var vi också fler volontärer än sist så det var roligt ändå. Tråkigt bara att himlen var helt svart i början eftersom de regna väldigt mycket i natt och det har varit mulet hela morgonen. Vi vaknade båda av att det bokstavligt dundrade av regnet, vi har aldrig hört något liknande! Sedan åskade det också vilket inte gjorde saken bättre, vi kunde inte somna om på en timme och eftersom vi bara sover med myggnät för fönstren så kändes det som om hela taket skulle braka in när som helst. Efter ca 2 timmar vid poolen så blev det ”bara” vitt på himlen så vi la oss och försökte sola lite ändå, vilket inte gick speciellt bra men det är ju tanken som räknas.

 

Barnen uppskattade i alla fall regnet och de sprang omkring och hoppade i vattenpölar och lekte. Vi spelade även lite fotboll med killarna och när det var i närheten av en vattenpöl så passade de på att sparka bollen extra hårt i den så att vattnet skvätte på oss. De lärde oss hur man hackade/skalade kokosnötter och så mycket som de skrattade åt oss har vi inte sett de göra under hela vår vistelse här. Vi slant med stenarna och högg oss i händerna flera gånger, men tillslut lyckades vi tillsammans skala en hel nöt. Vår kokosnöt var den fulaste av alla men vi fick i alla fall en applåd av barnen när vi var klara, så vi nöjde oss med det. Nu märkte vi också att det inte bara är vi som lär dem saker utan att de också hade en del att lära oss. Det var väldigt roligt och man såg att de också tyckte det var roligt att lära oss, eftersom det nu var de som var läraren. Efter vår hårda ansträngning så lekte vi med barnen på lekplatsen innan det var dags för oss att åka. Det var som sagt en kort dag idag så vi hann inte med så mycket, men dagen var väldigt lärorik. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0