Första dagen på barnhemmet

Dagen började med att granntuppen börja gorma kl 5 på morgonen så då vaknade vi båda två och inte kunde somna om. Gick upp kl 7 eftersom det var frulle kl 8. En timma senare åkte vi till barnhemmet där vi fick höra att barnen fortfarande hade ett minilov. De flesta av barnen som för övrigt är ca 140st har inga föräldrar, så de åker hem till sina mor- och farföräldrar. De som inte har någon släkt var kvar på barnhemmet vilket var ca 7st.
 
För ett år sendan hade barnhemmet en översvämning på mer än 3 meter vilket förstörde hela området. Alla målningar och bilder på väggarna bleknade eller försvann helt. Därför är 2012 uppbyggnadsåret eftersom det finns sjukt mycket att göra. Allt ska målas, städas eller renoveras. 
 
När vi kom fram visade vår guide oss runt och stället var mycket större än vi hade förväntat oss. Det fanns en stor byggnad som endast var för undervisning, en för tjejernas sovsalar och en för killarnas. Sedan fanns det också matsal och lekrum som även de var egna byggnader. Vi fick i princip göra vad vi ville och vi valde att måla. Vi fick måla nästan var som helst och vi fick måla vad vi ville, så denna dagen rockade. Det var dock inte lika rockigt när klockan blev lite mer och molnen försvann, vi grillades typ. Vi stog och målade en vägg som skyddade mot vinden så blev det helt vindstilla och vi svettades nog bort halva oss själva. Mitt i allt elende så räddade vi också en en veckors gammal kattunge som var fastklämd under ett tak och vi fick även ta med denna till volontärcentret. Han/hon är med oss och de andra volontärerna överallt och vi matar den med flaska. Mitt på dagen åkte vi också till ett tempel där vi käkade. Vi fick välja mellan 10 olika rätter. Klockan 3 var dagen slut och vi åkte tillbaka till volontärcentret. klockan 6 åkte vi till en mysig liten marknad inne i byn där vi fick köpt oss lite grejer och vi fick oss även en ny kompis, en elefant. 
 
Nu sitter vi i baren mittemot volontärcentret och dricker cola och blir uppätna av en miljon myggor. Här samlas alla volontärer på kvällarna och umgås. Nu är vi ca 15 stycken här, en blandning av tyskar, britter, fransmän och oss. Nästa vecka kommer 15 stycken till hit och då skulle även några svenskar komma, så det kommer nog bli roligt.
här ser ni hur mycket vatten det var
deras skolhus och klassrum

tjejernas sovsal till vänster och killarnas till höger, bilder innifrån kommer en annan dag

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0