Dagen

Idag åkte vi till barnhemmet som vanligt, tillsammans med 2 nya svenskar som kom igår! Det var bara vi 4 där eftersom de andra åkt på utflykt men det var också den roligaste dagen på "jobbet". Resten av volontärerna som kom igår hade som inriktning att vara lärare eller lära sig thailändska.  Vi målade klart våra målningar och ska bara täcka över de som runnit imorgon, sedan är vi klara. Vi hann bara göra 2 stycken och även fast man inte kan tro det så tar det faktiskt tid att måla. Vi tänkte att vi också skulle måla lite på muren som de håller på att bygga så att den blir klar någon gång också. 
 
Idag ägnade vi en del av dagen till att umgås med tempelbarnen också eftersom barnhemsbarnen kommer på onsdag. De gick med oss runt när vi skulle ta kort på bla sovsalarna och gick och rabbla djurnamn samtidigt. Vi har med oss som ett memory med djur och sedan det engelska namnet på djuret som de parar ihop och sedan säger högt. I killarnas sovsal var det hål i golvet och det knakade när vi gick så vi trodde att hela golvet skulle braka ihop när som helst. Killarna har en stor sovsal där alla sover och tjejerna sover i klassrum så de har ca 4-5 stycken små sovsalar.
 
Vad som är bra är att i detta projekt ska man ha gjort både byggnadsarbete och tagit hand om barnen och eftersom vi nu snart är klara med att måla så kan vi ägna de sista dagarna bara till barnen. Annars ska man göra detta paralellt. Vi funderar också på att ge lite av de leksaker som vi haft med oss från Sverige till tempelbarnenimorgon eftersom vi redan spenderat 1 vecka med dem och kommer träffa dem den kommande veckan också. Vi kommer ändå spara det mesta och ge till barnhemsbarnen som vi tänkt. 
 
Idag hade de också begravning precis brevid barnhemmet. Det är lite allt möjligt som ligger här brevid och vad vi fattade de som så skulle de ha en fest 3 dagar innan de kremera kropparna eller nått och sen helt plötsligt så gick de runt med en kista på huvudet, vi fick inte riktigt ihop det men coolt var de iallafall. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0